Οι 10 χειρότερες Android εφαρμογές για την μπαταρία και την ταχύτητα
- Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 21:34
Μία (ή περισσότερες) κακογραμμένες εφαρμογές μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ταχύτητα αλλά και στην αυτονομία των συσκευών μας.
Η AVG πραγματοποίησε έρευνα σε ένα εκατομμύριο Android συσκευές για να βρει τους πιο συνηθισμένους ενόχους.
Σχεδόν σας ακούω να φωνάζετε "Facebook" και δεν έχετε άδικο. Η χειρότερη εφαρμογή όσον αφορά το αντίκτυπο στις επιδόσεις των συσκευών μας είναι όντως το Facebook, ακολουθούμενο από το Path και την επίσημη εφαρμογή του 9Gag. Φυσικά δεν λείπει από την λίστα και το Instagram, αν και εκεί ίσως έχει το ελαφρυντικό ότι εξ' ορισμού πρέπει να κάνει συχνή χρήση της κάμερας. Γενικά το συμπέρασμα είναι να πάρουν πόδι οι παρακάτω εφαρμογές από κινητά και tablets.
Οι 10 χειρότερες εφαρμογές στις επιδόσεις
- Path
- 9GAG Funny Pics & Videos
- Spotify Music
- BBM (BlackBerry)
- QQ (Tencent Technology)
- textPlus Free Text & Calls
- Wattpad Free Books & Stories
- iFunny : )
Όσον αφορά τις εφαρμογές που εξαντλούν την μπαταρία, την (αρνητική) πρωτιά έχουν κάποιες εφαρμογές προεγκατεστημένες σε Samsung συσκευές από τις οποίες ευτυχώς έχουμε γλιτώσει όλοι οι υπόλοιποι. Το Facebook φυσικά βρίσκεται μέσα και σε αυτή την λίστα (στην 6η θέση), όπως και το Path.
Οι 10 χειρότερες εφαρμογές στην αυτονομία
- AllShareCast Dongle S/W Update (Samsung)
- ChatON Voice & Video Chat (Samsung)
- Beaming Service for Beep'n'Go (Moheam)
- magicApp: Free Calls (magiclack VocalTec)
- Samsung WatchON Tablets
- Path
- PPS for Mobile
- Vault-Hide SMS Pics & Videos
- Al-Moazin Lite Prayer Times
Η έρευνα δίνει και στοιχεία για τις εφαρμογές που τρώνε τον περισσότερο χώρο, ή και τα παιχνίδια που καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία, αν και εδώ θα διαφωνήσω ότι είναι τίμια η σύγκριση για πολλούς λόγους: Ένα 3D παιχνίδι με πολύπλοκα γραφικά και ανακλάσεις είναι λογικό να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από ένα 2D παιχνίδι σταυρόλεξου. Αντίστοιχα ο χώρος που θα φάει μία εφαρμογή εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την χρηστικότητα που προσφέρει.
Ένα τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό point. Το Cnet αναφέρει ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα εκατομμύριο Android συσκευές που έτρεχαν το Antivirus της AVG. Δηλαδή όσοι έχετε το AVG, αυτό συλλέγει δεδομένα για την χρήση που κάνετε στην συσκευή σας, τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες κτλ. Φυσικά αυτό το κάνουν οι περισσότερες εφαρμογές, αλλά είναι ακόμα πιο "αστείο" όταν το κάνει μία εφαρμογή που κανονικά θα έπρεπε να "προστατεύει" τους χρήστες από τέτοιες τακτικές. Συμπέρασμα no2, οι εφαρμογές Antivirus στο Android δεν είναι μόνο άχρηστες, αλλά συλλέγουν και χρησιμοποιούν δεδομένα για την χρήση των συσκευών σας. Και αυτές απεγκατάσταση τώρα.