Το CyanogenMod ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια installs

CyanogenMod Installations

Όταν με ρωτάτε "τι ROM να βάλω στην χ-ψ συσκευή" υπάρχει πάντα μία "εύκολη" απάντηση: CyanogenMod.

Και αυτό γιατί εμπιστεύομαι απόλυτα την ομάδα εταιρεία, την διαδικασία ανάπτυξης που ακολουθεί και το testing πριν βγάλουν μία ROM.

Η είδηση σήμερα είναι ότι το CyanogenMod ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια (ενεργούς) χρήστες σύμφωνα με το reporting της ομάδας. Φυσικά να αναφέρουμε ότι ως ενεργοί χρήστες λαμβάνονται υπ' όψη μόνο όσοι έχουν enabled το reporting, και οι συσκευές τους ήταν ενεργές τις τελευταίες 90 μέρες.

  • cm-stats-1
  • cm-stats-2

Προσωπικά παρακολουθώ την εξέλιξη της ROM από τα πρώτα της βήματα. Φυσικά όταν ο "Cyanogen" έβγαλε την πρώτη ROM για το G1, κανένας δεν περίμενε ότι μέσα σε τέσσερα (και κάτι) χρόνια, το Project θα έχει γιγαντωθεί, με εκατοντάδες devs να συμβάλλουν σε αυτό, δεκάδες συσκευές να υποστηρίζονται, και εκατοντάδες forks.

Μιας και μίλησα για forks, ποιος ξέρει ότι το MIUI της Xiaomi ήταν βασισμένο στο CyanogenMod?

Φυσικά, όπως όλα τα projects έτσι και το CyanogenMod είχε τα "ups and downs" του. Στα "downs" θα συμπεριλάβω τα στατιστικά με το ζόρι (τα οποία η ομάδα τα πήρε πίσω αργότερα), αλλά και η στάση των "μεγάλων" devs απέναντι στους υπόλοιπους, ιδιαίτερα κατά την ίδρυση της εταιρείας.

Στα "ups" φυσικά βλέπω την φανταστική δουλειά της ομάδας, που αντικειμενικά είναι καλύτερη από τις εργοστασιακές ROMs πολλών κατασκευαστών.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν το σύντομο "round up", να πω ότι και προσωπικά συνεχίζω να χρησιμοποιώ CyanogenMod στην βασική μου Android συσκευή, και εύχομαι ό,τι καλύτερο (και 20 εκατομμύρια installs) στους devs.
Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το CyanogenMod υπάρχει ο εύκολος και ο δύσκολος (αλλά σωστότερος) τρόπος.

  • cm-1
  • cm-2

aByte