LG G5: Επίσημα η νέα ναυαρχίδα της LG με εναλλάξιμα modules

LG G5 offical specs

Η LG ανακοίνωσε την νέα της ναυαρχίδα, το LG G5, η οποία εκτός από το σύνηθες "bump" στα specs φέρνει και κάτι λίγο διαφορετικό.

Μπορεί να δεχθεί εναλλάξιμα Modules στο κάτω μέρος της. Άς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πολύ σύντομα να δούμε ένα overview των τεχνικών χαρακτηριστικών του LG G5: Ο Snapdragon 820 χτυπάει στην καρδιά της συσκευής, μαζι φυσικά με την GPU Adreno 530. Η οθόνη των 5,3in είναι ανάλυσης 1440x2560 το οποίο αντιστοιχεί σε 554ppi. Δύο κάμερες βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής, μία 16MP F1.8 και μία 8MP η οποία επιτρέπει την λήψη "extra wide" φωτογραφιών. Στο μπροστινό μέρος για selfies υπάρχει μία ακόμα 8MP Camera. Όσον αφορά την μνήμη, θα βρούμε 32GB χωρητικότητας επεκτάσιμα με κάρτες MicroSD -ενώ και η μνήμη RAM έχει ανέβει στα 4GB-. Το κομμάτι των specs κλείνει με την μπαταρία των 2800mAh. Πάμε όμως να δούμε και την ουσία.

Κάτι αξιόλογο σχετικά με την συσκευή είναι η η "always on" λειτουργία, χάρη στην οποία οι ειδοποιήσεις μας/η ώρα φαίνονται συνεχώς στην οθόνη. Στην παρουσίαση της LG αναφέρθηκε ότι η "always on" λειτουργία καταναλώνει μόνο 0,8% της μπαταρίας ανά ώρα -αυτό το πετυχαίνει στην ουσία ενεργοποιώντας μόνο ένα μέρος της οθόνης-. Όσοι θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση της συσκευής στο παρακάτω βίντεο.

Το πιο ενδιαφέρον όμως σχετικά με το LG G5, είναι η δυνατότητα να δεχθεί εναλλάξιμα modules τα οποία "αλλάζουν" την συσκευή όταν "κουμπώσουν" στο κάτω μέρος της. Το Camera Module για παράδειγμα προσφέρει κουμπιά για λήψη φωτογραφιών/βίντεο και zoom in-out, "καλύτερο" grip, αλλά και πρόσθετη μπαταρία +1200mAh. Αντίστοιχα υπάρχει και "Hi-Fi" module για όσους "χρειάζονται" τον καλύτερο δυνατό DAC στην συσκευή τους. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι κανένα από τα παραπάνω modules. Είναι το κατά πόσον η LG θα κάνει license το interface σε άλλους, ώστε να δούμε περισσότερα Modules από πολλούς κατασκευαστές για το G5. Όσον αφορά το Modular κομμάτι της συσκευής, πιθανότατα να γίνουν "συγκρίσεις" με το Project Ara -αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε-.

Στα "λιγότερο σημαντικά", πολύς λόγος βλέπω να γίνεται για το γεγονός ότι αφαιρέθηκε ο App Drawer στον Launcher -το οποίο θα ήταν πρόβλημα αν δεν μπορούσε ο χρήστης να αλλάξει Launchers-. Ευτυχώς όμως, στο Android έχουμε αυτή την δυνατότητα. Συνεπώς η συγκεκριμένη αλλαγή με αφήνει αδιάφορο.

Πέρα από το παιχνίδι εντυπώσεων -τις οποίες κέρδισε το LG G5- μένει να δούμε κατά πόσον οι Modular δυνατότητες θα αξιοποιηθούν/θα έχουν εφαρμογή/θα χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες. Και φυσικά τα παραπάνω θα εξαρτηθούν και την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, την οποία μένει να δούμε.

LG G5 specs

LG G5 - Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OS: Android 6.0 Marshmallow
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 820
  • GPU: Adreno 530
  • DISP: 5,3in, 1440 x 2560, 554ppi
  • CAM: 16 MP F/1.8 + 8 MP F/2.4, laser autofocus, OIS (πίσω) + 8MP (μπροστά)
  • RAM: 4GB
  • STOR: 32GB + MicroSD
  • BATT: 2800mAh
  • CON: WiFi, Bluetooth, 4G/LTE, NFC, IR, USB 3.0

Πηγή

aByte