Πρωτοτυπία και καινοτομίες σε Android κινητά

android phones

Σήμερα θα δούμε ένα λίγο διαφορετικό άρθρο, σχετικά με την πρωτοτυπία και καινοτομίες στο Hardware που έχουμε δει σε Android κινητά.

Επίσης θα δούμε φανταστικές ιδέες που (ίσως) δεν είχαν την απήχηση (ή την εξέλιξη) που θα τους άξιζε.

Αισθητήρας Δαχτυλικού Αποτυπώματος (Motorola Atrix)

Έχουμε δει διάφορους τρόπους να "ξεκλειδώνουμε" την συσκευή μας (pin, patterns, αναγνώριση προσώπου), παρ' όλα αυτά το Motorola Atrix προσέφερε έναν ακόμα "βιομετρικό" τρόπο.

Μπορούσαμε να περάσουμε το δάχτυλό μας από τον αισθητήρα στο πίσω μέρος της συσκευής, να μας "αναγνωρίσει", και να ξεκλειδώσει η συσκεύη!

  • 1

 

Ενσωματωμένος προβολέας (Samsung Galaxy Beam)

Το να έχουμε έναν προβολέα πάντα μαζί μας είναι αρκετά ενδιαφέρον, και θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την συσκευή μας. Τα Galaxy Beam της Samsung (I8520, I8530) είχαν ενσωματωμένο προβολέα, κάνοντας την συσκευή μας πλήρες Multimedia Center.

  • 1

 

Lapdock (Atrix, Razr)

Το lapdock ήταν μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στα κινητά, και ήταν και ένας από τους λόγους που απέκτησα το Atrix.

Με το lapdock έχουμε πάντα όλα τα αρχεία μας μαζί μας, τα επεργαζόμαστε από το κινητό μας όταν είμαστε στον δρόμο. Όταν φτάνουμε στο σπίτι ή στο γραφείο απλά συνδέουμε το κινητό μας με μία βάση, και έχουμε ένα πλήρες λειτουργικό "laptop" για να δουλέψουμε, το οποίο χρησιμοποιεί CPU και μνήμη από το κινητό.

Έτσι γλιτώνουμε την διαδικασία "μεταφοράς" των αρχείων από το κινητό στο PC, καθώς και το κόστος για ένα ξεχωριστό Laptop.

  • 1

 

PadFone Station (Asus Padfone)

Πηγαίνοντας την "ιδέα" του lapdock ένα βήμα παραπάνω, η ASUS έβγαλε μία 3 σε 1 συσκευή, το Padfone. Είχαμε την δυνατότητα να το συνδέσουμε με ένα "frame" και να γίνει 10άρι tablet, ή και με μία βάση και να γίνει laptop!

Και εδώ γλιτώνουμε τον κόπο μεταφοράς αρχείων και εφαρμογών από το κινητό στο τάμπλετ και στο λαπτοπ, αλλά και το κόστος των τριων διαφορετικών συσκευών.

  • 1

 

Οθόνες και στις δύο όψεις E-Ink και LCD (Yotaphone)

Η ιδέα του να έχουμε οθόνες και στις δύο όψεις είναι αρκετά παλιά, όμως το Yotaphone το κάνει προσφέροντας κάτι διαφορετικό! Πιο συγκεκριμένα η μία οθόνη είναι LCD (για φωτογραφίες, ταινίες κτλ), ενώ η δεύτερη είναι E-Ink για ανάγνωση E-books.

  • 1

Στα πλαίσια του άρθρου δεν αναφέραμε τεχνολογικές καινοτομίες όπως "το πρώτο διπύρηνο/το πρώτο τετραπύρηνο κινητό" ή το πρώτο κινητό με μπαταρία "3300mAh", αλλά μόνο με το hardware που άλλαζε αρκετά τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

Κάντε Like το GreeceAndroid.gr στο Facebook!

Γίνετε μέλος της Ελληνική Κοινότητας του Android στο G+

aByte