Το Google Play αποκτάει κατηγορία για apps συμβατά με Android Wear

Android Wear Apps

Με την κυκλοφορία των πρώτων Smartwatches με Android Wear (LG G Watch, Moto 360, Gear Live) να είναι πολύ κοντά, πολλοί developers άρχισαν ήδη να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές τους με σχετική υποστήριξη.

Η Google λοιπόν έφτιαξε ειδική κατηγορία στο Google Play με σχετικά apps.

Θα ομολογήσω ότι μέχρι πρόσφατα ήμουν διστακτικός ως προς την χρηστικότητα των Wearables. Σίγουρα κάποιες εφαρμογές της Google π.χ. Maps και Hangouts θα τους έδιναν κάποια χρηστικότητα, αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετό.

Παρ' όλα αυτά ομολογώ ότι μόλις είδα εφαρμογές όπως το IFTTT να έχουν αναβαθμιστεί σχετικά, σκέφτηκα τις αμέτρητες δυνατότητες και αυτοματοποιήσεις που θα είναι δυνατόν να έχουμε κατευθείαν από τον καρπό μας. Συνεχίζοντας την λίστα και βλέποντας Evernote, Pinterest, CloudMagic, Runtastic, 1Weather και δεκάδες ακόμα εφαρμογές αναβαθμισμένες να "παίζουν μπάλα" με το Wear, κατάλαβα ότι η Google έχει βαλθεί να κάνει την νέα πλατφόρμα της να πετύχει.

Όσοι λοιπόν σκοπεύουν να αποκτήσουν κάποιο Smartwatch με Android Wear, θα ξέρουν ότι θα έχουν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας πλήθος χρήσιμων εφαρμογών, προσβάσιμες από τον καρπό τους.

Android Wear Apps

Σχετικό Link

aByte