GreeceAndroid vs κατάλογοι καταστημάτων (μέρος 1ο)

Catalogues

Έχω αρχίσει πολλά "GreeceAndroid versus x", (π.χ. GreeceAndroid vs Trolls, Greeceandroid vs χαζομάρα κτλ), αλλά καιρός για μία ακόμα "σειρά".

GreeceAndroid vs κατάλογοι καταστημάτων λοιπόν! Γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι πολλές φορές την δημιουργία των καταλόγων την αναλαμβάνουν εταιρείες άσχετες με το αντικείμενο, και οι οποίες δεν ασχολούνται να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό.

Στην δεύτερη κι όλας σελίδα καταλόγου μεγάλου καταστήματος γίνεται αναφορά στα λειτουργικά συστήματα των tablets. Πάμε να δούμε μία-μία τις ανακρίβειες που έχουν γραφεί.

Catalogues

Αναφερόμενοι στο iOS: Συνεχείς αναβαθμίσεις/βελτιώσεις. Παντελώς λάθος. Το iOS δέχεται μόλις μία αναβάθμιση /χρόνο, και αυτή έρχεται χωρίς να φέρει ουσιαστικές αλλαγές, παρά μόνο ελάχιστες. Οπότε το "συνεχείς αναβαθμίσεις/βελτιώσεις" είναι άτοπο.

Πόσο μάλλον όταν ακριβώς δίπλα γίνεται αναφορά στο Android, με την λεζάντα "δυσκολίες στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού". Και διάλεξε και αντιπροσωπευτικό δείγμα στην φωτογραφία, το .. Nexus 7! Duh!

Επίσης δεν γίνεται αναφορά ότι τα updates που το iOS παίρνει με "αναβαθμίσεις λειτουργικού", το Android τα παίρνει με "αναβαθμίσεις εφαρμογών", είτε με update των Google Apps, είτε των Play Services.

Πιστεύω το θέμα "αναβαθμίσεις" το έχω καλύψει αναλυτικά στο site οπότε θα συνεχίσω παρακάτω σε κάτι που ομολογώ με ενόχλησε ακόμα περισσότερο.

"Κλειστή πλατφόρμα = μηδενικά προβλήματα". Κατ' αρχάς κλειστή πλατφόρμα = κλειστή πλατφόρμα , καμία άλλη "ισότητα" δεν υφίσταται, και σίγουρα δεν σημαίνει (πόσο μάλλον να είναι ταυτόσημο με την λέξη) "μηδενικά προβλήματα."

Μία κλειστή πλατφόρμα φίλοι μου έχει και τα θετικά (π.χ. ασφάλεια) και τα αρνητικά της (π.χ. έλλειψη δυνατοτήτων) (οπότε το γεγονός ότι αναφέρεται μόνο ως θετικό είναι .. λάθος!).

Συν τοις άλλοις σίγουρα δεν έχει "μηδενικά προβλήματα", το ακριβώς αντίθετο: Τα προβλήματα που θα συναντήσεις δεν θα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις/λύσεις γιατί το λειτουργικό δεν σου το επιτρέπει.

Ειδικά όμως στο επόμενο Point, έδωσαν "ρέστα". Αναφέραν ότι το Android έχει "υψηλές απαιτήσεις hardware".

Αυτό που καταλαβαίνω με το παραπάνω είναι ότι δεν είχαν καμία ιδέα του τι γράφουν. Το καθαρό Android δεν έχει καθόλου υψηλές απαιτήσεις hardware, αντίθετα το έχουμε δει να πηγαίνει σφαίρα ακόμα και σε μονοπύρηνες συσκευές με 512MB RAM.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι το Android δεν είναι κάτι στατικό, αλλά αλλάζει κατά περίπτωση. Σκέτη αναφορά σε Android πάντως παραπέμπει στο πανάλαφρο AOSP. 

Ο ποιητής εδώ έκανε μία παντελώς λάθος γενίκευση. Λάθος λάθος λάθος. Τόσο λάθος που δεν θα πολυ-σχολιάσω καν το "όχι τόσο πολλές εφαρμογές για χρήση tablet" όπου και εδώ λίγο-πολύ δεν καταλαβαίνουν τι εννοούν. (Το ότι μία εφαρμογή δεν έχει ειδικό tablet UI δεν σημαίνει ότι .. "δεν είναι για χρήση τάμπλετ".)

Είναι δυσάρεστο, καθότι κάποιος που δεν γνωρίζει θα εμπιστευτεί τα πράγματα που έχουν γραφεί στον κατάλογο, ώστε να επιλέξει τι θα αγοράσει.

Κάπως έτσι μετά βγαίνει ο κάθε ένας και σου λέει "το Android έχει υψηλές απαιτήσεις hardware". Φυσικά την στιγμή που θα τον ρωτήσεις αν εννοεί το AOSP Android θα αλλάξει διακριτικά θέμα.

Εσείς έχετε δει αντίστοιχα διαμάντια σε καταλόγους? Δεν αναφέρομαι φυσικά σε τυπογραφικά λάθη, αλλά σε λάθη άγνοιας όπως τα παραπάνω. 

Κάντε Like το GreeceAndroid.gr στο Facebook!

Γίνετε μέλος της Ελληνική Κοινότητας του Android στο G+

aByte