Κινέζικα tablets των 70/100/150 ευρώ, τελικά αξίζουν? (Apollo Quicki 811)
- Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 12:50
Είδαμε την Forthnet να φέρνει ένα 7ιντσο μονοπύρηνο tablet με 70 ευρώ, στην συνέχεια το e-shop να βάζει σε προσφορά ένα 8ιντσο 2πύρηνο στα 120 ευρώ και μετά ακολούθησαν και άλλες εταιρίες στo ίδιο μοτίβο.
Αξίζει λοιπόν η αγορά ενός τέτοιου tablet, ή στο τέλος της μέρας απλά έχουμε πετάξει στα σκουπίδια 70/100/150 ευρώ?
Apollo Quicki 811
Το συγκεκριμένο tablet φαίνεται εκ πρώτης όψης καλή "ευκαιρία". 8in, διπύρηνο στα 1,6Ghz, 1GB RAM και Mali-400 για GPU.
Το είχε το e-shop για μία εβδομάδα στα 120 ευρώ, τώρα ελαφρώς ακριβότερο, αλλά μπορείτε να το βρείτε στην "σωστή" τιμή σε άλλο κατάστημα αν το skroutzarete.
Android 4.0 ICS (ΔΕΝ!)
Για το συγκεκριμένο tablet διαφημίζεται παντού ότι έχει Android 4.0 ICS. Και αναφέρομαι στην σελίδα του e-shop, στο τυπωμένο users-manual στην συσκευασία, στο ενσωματωμένο pdf, ακόμα και στην σελίδα της "Apollo".
Μάλλον κανένας δεν μπήκε στον κόπο να πάει στο Settings - About tablet για να δει ότι τρέχει ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ έκδοση Android απ' ότι διαφημίζουν, και συγκεκριμένα την 4.1.1 Jelly Bean
GPS, Bluetooth, WiFi
Όπως και στα περισσότερα ανάλογα tablets, έτσι και στο Apollo Quicki 811 λάμπει δια της απουσίας του ο δέκτης GPS, καθώς και το module για το Bluetooth. Μην ξεγαλαστείτε από το Power Control widget, ή από τα Settings που έχουν ακόμα σχετικές επιλογές, ΔΕΝ υπάρχουν τα ανάλογα modules
Επίσης το WiFi πιάνει ΜΟΝΟ μέσα στο δωμάτιο που είναι το router(!), είμαστε αρκετά σίγουροι ότι (όπως σε πολλά ανάλογα tablets) η τοποθέτηση της κεραίας είναι λάθος.
Οθόνη
Δυστυχώς η οθόνη και εδώ (όπως και στα περισσότερα ανάλογα tablets) έχει υπερβολικά κακή απόκριση και μέτρια φωτεινότητα
Orientation Sensor
Όταν δοκίμαζα το Grabatron για να σας το παρουσιάσω, είχε την επιλογή χειρισμού με τον αισθητήρα προσανατολισμού. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ενώ είχα το tablet σταθερό σε επίπεδη επιφάνεια, ο αισθητήρας νόμιζε ότι συνεχώς ήταν σε κίνηση.
Πιθανότατα να "φταίει" κάποιος faulty driver, στον οποίο δεν έχουν ενσωαματώσει κάποια λειτουργία για noise filtering. Και αυτό συμβάλλει στο point που θέλω να καταλλήξω.
Συμπερασμα
Όταν παίρνεις tablet σε αυτά τα χρήματα πρέπει να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς. Μου άφησε την ιδέα ενός "μισο-τελειωμένου" tablet με κατασκευαστικά λάθη (wifi), μισοτελειωμένους drivers (orientation), και ούτε οι ίδιοι που το "κατασκευάζουν"(το κάνουν rebrand) δεν ξέρουν τι έκδοση Android έχει.
Παρ' όλα τα προβλήματά του, όμως, ΔΕΝ μου άφησε την ιδέα ότι απλά πέταξα 120 ευρώ στα σκουπίδια, αντιθέτως είναι πλήρως λειτουργικό, με Jelly Bean, 8in οθόνη και όποιος είναι συμβιβασμένος με το τι αγοράζει ΔΕΝ θα το μετανιώσει.
Αν σκεφτόσουν να διαθέσεις τα διπλάσια χρήματα για ένα Nexus 7 κάντο ασυζητητί. Αν όμως θές ένα tablet στα 70/100/120/150 ευρώ, τώρα πια έχεις επιλογή!
Στην τελική αυτό είναι το φανταστικό του Android, ότι επιτρέπει να υπάρχουν συσκευές για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια!
Apollo Quicki 811 - Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- OS: Android 4.1 Jelly Bean (κι ας το διαφημίζουν με ICS)
- CPU: διπύρηνος Rockchip 3066 @ 1.6GHz
- GPU:Mali-400li
- DISP: 8in 1024x768
- CAM: 2MP + 0.3MP
- RAM: 1GB
- STOR: 4GB + MicroSD
- BATT: ? mAh (~1.5 ώρα χρήσης)
- CON: WiFi, microHDMI