Στατιστικά Android συσκευών - Μάιος 2016

Android Statistics May 2016

Τα στατιστικά Android συσκευών αποτελούν την "στάνταρ μηνιαία είδηση" στον κόσμο του Android.

Με τα νέα στοιχεία λοιπόν, η τελευταία έκδοση του Android, το 6.0 Marshmallow τρέχει στο 7.5% των Android συσκευών, κερδίζοντας 2.9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με την ίδια εποχή πριν ένα χρόνο, η τότε τελευταία έκδοση του Android, το Lollipop, βρισκόταν εγκατεστημένο στο 10% των συσκευών. Αυτό μας δείχνει ως έναν βαθμό ότι το Marshmallow υιοθετείται με πιο αργό ρυθμό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό που θα καταφέρει να πετύχει το Marshmallow πριν την επίσημη διάθεση του Android N.

Γυρίζοντας όμως στο σήμερα, πέραν του ποσοστού του Marshmallow που αυξήθηκε, σε όλες τις άλλες εκδόσεις τα ποσοστά είτε μειώθηκαν, είτε έμειναν αμετάβλητα. Το Android 2.2 Froyo επίσης, δεν λέει να χαθεί από την λίστα, κρατώντας το 0.1% που είχε και τον προηγούμενο μήνα. Φαίνεται υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν μία φορά τον μήνα τα Nexus One από το συρτάρι τους.

Μου δίνεται η ευκαιρία να τονίσω μία ακόμα φορά το γεγονός ότι αν κάποιος δίνει σημασία στις αναβαθμίσεις που δίνονται από την Google στο Android, τότε ένα Nexus αποτελεί μονόδρομο. Κατά τ' άλλα είναι σημαντικό ότι και το 4.4 και το 5.Χ και το 6.Χ δέχονται security updates από την Google.

Android Statistics May 2016

Σχετικό Link

aByte