Φωνητική πληκτρολόγηση στο Android στα Ελληνικά
- Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 18:33
Μέσα από αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τη δυνατότητα φωνητικής πληκτρολόγησης που έχει το Android μέσω πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή, κάτι που τόσο η Apple, όσο και η Microsoft, δεν επιτρέπουν στα λειτουργικά τους συστήματα.
Η συγκεκριμένη λειτουργία ξεφεύγει από τα δεδομένα που όλοι γνωρίζαμε όπως το Siri, το S-Voice, το βοηθό της Google και κάθε άλλη παρόμοια λειτουργία.
Η συγκεκριμένη λειτουργία πλησιάζει τη φιλοσοφία της ελληνικής εταιρείας MLS με τις επαναστατικές λύσεις φωνητικής πληκτρολόγησης.
Η εγκατάσταση
Για αρχή, πρέπει να προμηθευτείτε από το Play Store το "Swype Keyboard" το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε σε μια Trial έκδοση για αρχή και να πληρώσετε €0,79 για την αγορά του. Για τους «ατακτούληδες», η εφαρμογή «Swype Keyboard» αν δεν είναι αγορασμένη από το Play Store, δεν επιτρέπει τη λειτουργία της σε συνδυασμό με την εφαρμογή φωνητικής καταχώρησης, σας επιτρέπει μόνο κανονική πληκτρολόγηση.
Επόμενη κίνηση είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή φωνητικής καταχώρησης. Η εφαρμογή ονομάζεται «Dragon Mobile Assistant» και είναι διαθέσιμη στο Play Store.
Σε περίπτωση που το Play Store δεν σας επιτρέπει την εγκατάσταση, (Duh) θα πρέπει να κατεβάσετε το .apk και να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα.
Download Dragon Mobile Assistant (Play Store)
Download Dragon Mobile Assistant .apk
Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των εφαρμογών, εκτελούμε το «Swype Keyboard + Dragon» από το «συρτάρι εφαρμογών».
Όταν ανοίξει η εφαρμογή, πατάμε το πλήκτρο «Continue», στην επόμενη οθόνη πατάμε το πλήκτρο «Go».
Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε τα πληκτρολόγια που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, μεταξύ αυτών και το «Swype + Dragon», στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε «Ελληνικά» ώστε να κατέβει η γλώσσα.
Τέλος, επιλέγουμε προαιρετικά λογαριασμό για συγχρονισμό.
Πλέον είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιό μας. Στις επισυναπτόμενες εικόνες, βλέπουμε ότι επιλέγουμε τη φωνητική πληκτρολόγηση τόσο στο Google, όσο και στο Go SMS.
Το πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια εκπαίδευση αναγνώρισης φωνής, αλλά ότι κι αν πεις, ή όποιος κι αν το πει, αυτό καταχωρείται!
Θοδωρής Κουνάδης
Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό σας συμβεί σε εσάς, στην συσκευή σας, ή στον σκύλο σας από τον παραπάνω οδηγό.
Κάντε Like το GreeceAndroid.gr στο Facebook!
Γίνετε μέλος της Ελληνική Κοινότητας του Android στο G+
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα
Death and Beyond Android Game - Δ.Τ.
Ήρθε ο καιρός να σβήσω τον ES File Explorer από την συσκευή μου
Το Google Keyboard αναβαθμίζεται στην έκδοση 5 με πολλές νέες δυνατότητες
Το Calculator της Google ανέβηκε στο Google Play
Η Microsoft δείχνει την αγάπη της για το Android με τις εφαρμογές της
Η εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο της Adobe, το Premier Clip, διαθέσιμο στο Android